Saffran – känt som Red Gold (det röda guldet) – älskas över hela världen.

Den karismatiska doften, smaken och färgen höjer upplevelsen för alla sinnen. Idag använder vi saffran främst i matlagning och brödbak, till exempel paella, bouillabaisse och lussekatter. Traditionellt har kryddan också fungerat som medicin och pigment.

Köp saffran online

Haraivas saffran har en fascinerande doft, behaglig smak och högsta möjliga färgstyrka – en 100 % ren och naturlig produkt.

Vår Extra Super Negin Saffran är saffran av högsta kvalitet från Herat-provinsen i västra Afghanistan. Den är den bästa bearbetade saffranen i världen, vilket gör den unik. För att uppnå denna kvalitet krävs en noga utvald råvara och perfektion genom hela processen. Det är detta som gör att saffran är världens dyraste krydda.

Odlingen av vår saffranskrokus (Crocus sativus) sker ekologiskt på naturligt bördiga jordar med optimala näringsnivåer. Blommorna plockas och rensas försiktigt för hand för att kunna avskilja den översta, mörkröda delen av blommans pistill. Det är av tiotusentals sådana pistillmärken som vår exklusiva saffran skapas, efter varsam torkning. Hela processen – från valet av krokuslökar till paketeringen av den färdiga produkten – inspekteras av våra kvalitetskontrollanter. Tack vare detta integrerade kvalitetssystem kan vi säkerställa Haraiva saffrans unika egenskaper året om.

saffranskrokus
Haraiva saffran
Haraiva saffran
saffranskrokus